Ondernemersweetje:

" De meeste ondernemers zijn serie-ondernemers: het gemiddelde aantal gelanceerde bedrijven is 2.3. "

Hoe word ik een rat? 18 Minuten sessie over politiek en ondernemerschap op 3 juni
logo rabobank
Ze bestaan echt! Mensen die het ondergrondse spel goed spelen, mensen die calculeren en echt strategisch zijn.
Veel ondernemers worden aangespoord tot ontwikkeling, delen, meesterschap en bezieling. Maar hun ervaring staat daar haaks op: de ervaring van graaien, konkelen en piepelen. Mensen: ogen open! Er is een ander deel, de achterkant van organisaties en ondernemerschap, die ook benoemd en onderwezen moet worden. Ondernemers die vertrouwen op de formele verhoudingen, op het ‘nette’ spel, kunnen bedrogen uitkomen.


Want beslissingen komen niet alleen tot stand door rationele afwegingen van voor- en tegenargumenten. Nee, het andere spel, het ondermaanse politieke spel, is minstens even belangrijk. Wat is jouw eigen niveau van ‘rattigheid’? Of wil je liever niet meedoen aan die smeerlapperij? Schuif aan bij de 18 minuten sessie tijdens de MEET Cowork Day op 3 juni als jij graag een aantal rattenstreken wilt leren!
logo rabobank
Theis-Jan vliegt uit

Terugblik MEET Cowork Day
Zomaar iets weggeven, financiële planningen, en openstaande incasso’s


Bovengemiddeld interactief. Dat was de maandelijkse MEET Cowork Day van vrijdag 1 april. Na de gezamenlijke lunch opende De 18 Minutenman het programma door in 18 minuten de vraag te beantwoorden: Moet je als ondernemer wel eens iets weggeven? Het antwoord is: Ja, als het maar oprecht is en als het maar niet zomaar korting is. Vervolgens gaf Wouter Creutzberg, accountmanager MKB bij Rabobank Noord- en Oost Achterhoek en tevens partner van CVJO Zutphen, alle aanwezigen een beeld van hoe je financiële planning eruit kan zien.
Na twee jaar lid te zijn geweest van CVJO Zutphen vliegt Theis-Jan Goudswaard uit en is hij toe aan een nieuwe stap met zijn onderneming:

“Ik wil me specialiseren in het helpen van innovatieve en


Aan de hand van een praktijkvoorbeeld werden de vijf soorten begrotingen besproken die onderdeel kunnen zijn van je financiële plan: de investeringsbegroting, de financieringsbegroting, de exploitatiebegroting, de liquiditeitsbegroting en de begroting van privé-uitgaven. Tot slot vertelde Rob van de Venne, advocaat bij Voorink Advocaten en tevens partner van CVJO Zutphen, wat je moet doen als een klant een openstaande factuur niet (tijdig) betaalt.
duurzame organisaties om figuurlijk en letterlijk te groeien.” Wat waren zijn verwachtingen toen hij destijds bij CVJO Zutphen aan de slag ging? “Samen werken aan mooie projecten en een leuke inspirerende werkplek. Ik heb voor CVJO Zutphen gekozen, omdat ik


Stuur in eerste instantie geen betalingsherinnering, maar zoek het persoonlijke contact op met de klant door te bellen. Wil een klant uiteindelijk toch niet meewerken? Dan is het voor zzp’ers eigenlijk niet de financiële moeite om juridische stappen te ondernemen. De les is: Luister van tevoren goed naar je intuïtie. Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Het was een succesvolle MEET Cowork Day waar bij ieder onderwerp veel uitwisseling van ervaringen plaatsvond.
logo rabobank
Workshop ‘Dress for Success’ 3 juni
Welke kleren trek je aan als je gaat werken? Zie je er altijd hetzelfde uit of pas je juist per klant je look aan? Is het eigenlijk wel belangrijk hoe je eruit ziet? En als het belangrijk is, waar moet je dan op letten? Op deze vragen wordt antwoord gegeven tijdens de workshop ‘Dress for Success’ die gegeven wordt op de MEET Cowork Day van vrijdag 3 juni. In samenwerking met kledingzaak Young Men’s Shop uit Zwolle wordt advies gegeven aan ondernemers over uitstraling, kledingstijlen voor verschillende zakelijke aangelegenheden en kleren die je wel of juist niet moet dragen. Wil je weten wat de laatste trends zijn en of je stijlen met elkaar mag combineren? Meld je dan aan bij chaya@cvjozutphen.nl!
met Brandom.nl een plek zocht waar ik kon werken maar ook ‘collega’s’ heb. Ik ben iemand die prima alleen kan werken maar die mensen om zich heen ook heel belangrijk vindt.” Wat heeft CVJO Theis-Jan gebracht en wat zou hij zeggen tegen iemand die overweegt om lid te worden van
CVJO? “Doen! Ik heb veel geleerd over samenwerken en over ondernemerschap.” CVJO Zutphen bedankt Theis-Jan voor zijn inzet en inbreng en wenst hem alle succes in zijn toekomstige werkzaamheden!

Matteun Aarsen

Agenda

Vrijdag 3 juni 2016 ● 18 minuten sessie 'Hoe word ik een rat?' ● Workshop 'Dress for Success'   Vrijdag 1 juli 2016 ● 18 minuten sessie 'Een kijkje in het hoofd van een meester uitsteller' ● Workshop 'MailChimp'

Kuiperstraat 70
7201 HK Zutphen

06 1829 5370
chaya@cvjozutphen.nl