Ondernemersweetje:

" 51,9 procent van ondernemers is de eerste in haar of zijn familie die een bedrijf start "

Prinsjesdag
logo rabobank
Wat zijn de kabinetsplannen voor (startende) ondernemers?
De economische ontwikkelingen zijn wat gunstiger dan voorspeld: iedereen gaat er qua koopkracht iets op vooruit. Toch is bescheidenheid een gepaste reactie, want internationale ontwikkelingen kunnen altijd veranderingen aanbrengen in deze situatie. Wat zijn de kabinetsplannen voor (startende) ondernemers? Als eerste wordt het speciale programma voor startende ondernemers, Startup Delta, komend jaar voortgezet. Verder wordt er vijftig miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de
stimulering van startups en het midden- en kleinbedrijf (mkb). Tot slot wordt de aanvraagprocedure voor startups die willen innoveren en die op zoek zijn naar financiering eenvoudiger gemaakt, doordat twee fiscale regelingen worden samengevoegd: de Research en Development Aftrek (RDA) en de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). De kabinetsplannen blijven plannen. Welke plannen daadwerkelijk worden doorgevoerd zal de komende tijd duidelijk worden.
logo rabobank
De Dag van het Nieuwe Financieren
Afgelopen zaterdag, op 29 september 2016, heeft door heel het land De Dag van het Nieuwe Financieren plaatsgevonden. Op allerlei plaatsen zijn er workshops gegeven over financieringsvraagstukken waar ondernemers mee leven, bijvoorbeeld hoe je de snelste weg vindt naar een passende financiering. Tijdens de MEET Cowork Day op 7 oktober 2016 geeft Wouter Creutzberg, onze expertpartner van de Rabobank, een samenvatting van deze dag.
MEET Cowork Day

Aanstaande vrijdag 7 oktober is er weer de maandelijkse MEET Cowork Day. Ontmoeten, delen en groeien. Deze drie pijlers voor elk succesvol ondernemerschap komen vanaf 11.00 uur samen doordat er gezamenlijk aan de keukentafel wordt gewerkt aan de eigen onderneming. Onze expertpartners van onder andere De Rabobank, Voorink Advocaten en AW Accountants zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.


In het bijzonder licht Alette Westerhuis-Panjer van AW Accountants de gevolgen van Prinsjesdag voor (startende) ondernemers toe. Om 12.30 uur is er een gezamenlijke lunch, waarvoor iedereen iets heeft meegebracht. Ook wordt deze lunch gebruikt om een aantal ondernemersstellingen met elkaar te bediscussiëren. Vanaf 16.00 uur is er gezelligheid tijdens de borrel.
logo rabobank
Waar komen goede ideeën vandaan?
We hebben een rijk vocabulaire om momenten van inspiratie te beschrijven: er gaat een lampje branden, een eureka moment, het licht zien, een plotse openbaring, een flits van inzicht. Maar waar komt inspiratie eigenlijk vandaan? Wat maakt dat sommige mensen hele goede ideeën hebben? Het lijkt soms dat het gewoon een kwestie is van geluk, of van toevalligheid, maar De 18 Minuten Man laat zien dat er een aantal factoren zijn die het krijgen van goede ideeën sterk in de hand werken. Ben je benieuwd naar deze factoren, zodat je ze zelf kunt toepassen in je dagelijks leven? Kom dan naar de MEET Cowork Day op vrijdag 7 oktober om 12.18 uur.
Matteun Aarsen

Agenda

Elke woensdag ● Brainstormsessie van 12.00 tot 13.00 7 oktober ● MEET Cowork Day van 11.00 tot 17.00 ● 18 Minuten sessie 'Waar komen goede ideeën vandaan?' 4 november ● MEET Cowork Day van 11.00 tot 17.00 ● 18 Minuten sessie 'De laatste rijders van het Wilde Westen'

Kuiperstraat 70
7201 HK Zutphen

06 1829 5370
chaya@cvjozutphen.nl