Ondernemersweetje:

"  DE 100 RIJKSTE MENSEN OP AARDE  "
ZIJN ALLEMAAL EIGEN BAAS

Bouwmarkt in gevaar door onhandigheid jongeren
logo rabobank
Bouwmarkten in Nederland staan onder druk doordat consumenten steeds minder tijd steken in klussen. Dat geldt vooral voor alleenwonenden en jongere generaties.
Van de 970 bouwmarktvestigingen begin 2007, waren er begin 2014 nog 850 over. Inmiddels staat de teller op 785. Jongere generaties hebben er geen lol in en ze zijn vaak ook niet handig. Dat meldt ABN Amro in een gepubliceerd rapport over deze sector. Bouwmarkten zouden moeten profiteren van het economisch herstel
en het aantrekken van de huizenmarkt, maar dat is volgens de bank niet het geval. Vorig jaar leefde de sector na de zware crisisjaren wel wat op, maar die opleving kreeg dit jaar geen vervolg. De omzet daalt en de winstmarges staan onder druk. "Voor de bouwmarkten is het nog crisis", schrijven economen van de bank.
logo rabobank
Google brengt 4G naar Indonesië met ballonnen
Google heeft een overeenkomst gesloten met Indonesische telecomaanbieders om draadloos internet in het land via ballonnen te leveren.
Momenteel heeft slechts een op de drie van de 250 miljoen inwoners van Indonesië toegang tot het internet. Het aanleggen van kabelnetwerken of het onderhouden van telefoonmasten over de 17.000 eilanden die het land vormen is een gewichtige uitdaging die het maken van een goed communicatienetwerk erg heeft verhindert. Google denkt dit te kunnen oplossen door ballonnen op te laten stijgen, die vervolgens data kunnen uitsturen. Signalen worden vanuit een grondstation naar de ballonnen verzonden,
die ze daarna kan uitzenden naar afgelegen gebieden waar het niet mogelijk is om een normale verbinding aan te leggen. De ballonnen kunnen door enkele personen binnen een kwartier de lucht in gebracht worden, waar ze maandenlang een verbinding van zo’n 10Mbps kunnen uitzenden. Google gaat in 2016 van start met het uitsturen van ballonnen. Het project moet ervoor gaan zorgen dat meer mensen op het zuidelijk halfrond toegang gaan krijgen tot het internet.
logo rabobank
Cowork Day 6 november
Iedere maand organiseert CVJO Zutphen weer een nieuwe Meet Cowork Day. We proberen het zo interessant en aantrekkelijk mogelijk te maken voor jou als ondernemer om hieraan deel te nemen. Dit maal staat de Meet Cowork Day in het teken Persoonlijk leiderschap. Hoe zorg je dat je jezelf kunt verstaan? En hoe zorg je dat je de juiste keuzes maakt?
Ben van der Putten komt op vrijdag 6 november bij het CVJO in Zutphen om een workshop te geven over persoonlijk leiderschap, en hoe je hier mee om moet gaan. We beginnen de dag om 12:00 met een gezamenlijke lunch,
waarvoor we allemaal wat meenemen. Om 13:00 begint de workshop. Daarna is er ruimte om gezellig te netwerken onder het genot van een borrel en snack.
Matteun Aarsen

Agenda

  • Vrijdag 6 november
    • Meet Cowork day (CVJO Zutphen) 11:00 – 17:00         €10,-
  • Maandag 23 november
    • Beursvloer 15:30 - 19:00          €0,-
  • Donderdag 26 november
    • Ondernemerscafé (Fort Bronsbergen) 18:00 – 20:00         €15,-

Kuiperstraat 70
7201 HK Zutphen

06 1829 5370
chaya@cvjozutphen.nl