Blog

Check je website!

Hoe check je zelf of je website wel veilig is, en of deze aan de standaarden van bijvoorbeeld Google voldoet? Weet je zeker dat jouw webdesigner geen essentiële zaken heeft overgeslagen? We vertellen je hier hoe je zelf je website kunt checken!

Check het SSL certificaat van je website

Elke website hoort tegenwoordig gewoon een SSL certificaat te hebben (te zien aan https i.p.v. http voor het webadres). Voor een kleine website volstaat een gratis SSL certificaat van bijvoorbeeld Let's Encrypt prima. Heb je er toch voor betaald? Aiii... Wat wél van belang is, is dat je SSL certificaat goed is ingesteld.

Check het SSL certificaat van je website

Check de security headers van je website

Security headers zorgen er voor dat ongeoorloofd verkeer op je website wordt tegengehouden. Het goed instellen van security headers draagt dan ook bij aan het buiten houden van hackers.

Check de security headers van je website

Check de performance van je website

Om hoger in Google te komen moet je onder andere een snelle, goed werkende website hebben. Gelukkig heeft Google een tool beschikbaar gesteld om dit te kunnen checken; PageSpeed Insights.

Check de performance van je website

Check of je website mobile-friendly is

Gemiddeld genomen komt het grootste aandeel bezoekers tegenwoordig via een mobiel op je website. Het is dan ook van groot belang dat je website mobile-friendly - dus goed te bekijken op mobiel - is. Is jouw website mobile-friendly? Doe de Mobile-Friendly Test van Google.

Check of je website mobile-friendly is